Nieuws

Opening nieuwe stalling

OKKERNOOTSTRAAT 80 GEOPEND

DEN HAAG - Peter Smit heeft donderdag de allerlaatste buurtstalling geopend in de Okkernootstraat 80. Het is één van de laatste klussen van de verkeerswethouder. “Ik hoop natuurlijk dat er een vervolg komt, maar dat is aan mijn opvolger”, zegt Smit. “Er is nog meer werk te doen.”
Bijna 100 plekken heeft de buurtstalling voor fietsen, zes voor zware motoren en nog een handvol scooters. “Dit is wel één van de mooiste die ik gezien heb”, zegt de verkeerswethouder bij binnenkomst. Hij heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor meer fietsenstallingen in Den Haag en dat is goed gelukt. 1600 plekken in 28 buurtstallingen gebruikt hebben gemaakt van de subsidieregeling van de gemeente.


Wethouder Smit, de heer Van der Krogt enbuurtbewoners tijdens de opening van debuurtstalling aan de Okkernootstraat . Foto: Jurriaan Brobbel

 

Nieuwe buurtstalling Rijswijkseweg

Woensdag 5 maart is de nieuwe buurtstalling aan de Rijswijkseweg geopend. De beheerder de heer Van der Burg heeft gebruik gemaakt van de gemeentelijke subsidieregeling om de stalling te realiseren.

De heer Van der Burg heeft zijn pand aan de Rijswijkseweg 534F opgeknapt en heeft er fietsenrekken, verlichting en beveiliging geïnstalleerd. Daarbij heeft hij zelf geïnvesteerd in een uitbouw waardoor meer ruimte ontstond. In de buurtstalling is nu plaats voor 100 fietsen.

Fiets stallen

In veel woonwijken is een grote vraag naar goede en veilige plekken om de fiets te stallen. De gemeente heeft daarom aan diverse initiatieven voor buurtstallingen subsidie toegekend. Het gaat om nieuwe stallingen en om het opknappen of verbeteren van bestaande stallingen. Inmiddels zijn er 27 buurtstallingen die gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling. Dat staat gelijk aan ruim 1600 fietsen.

Opening fiestenstalling Rijswijkseweg
Wethouder Smit, de heer Van der Burg tijdens de opening van de buurtstalling aan de Rijswijkseweg.
Fotograaf: Jurriaan Brobbel

BUURTSTALLINGHOUDERS ontvangen een eigen muurschildje.


Op de foto Hans Verboom en Ted Harryvan

Website officieel gelanceerd!

Buurtstalling Den Haag vanaf 4:00

Buurtstalling Populierstraat geopend

In de Populierstraat is op maandag 25 november de vernieuwde buurtstalling geopend. De beheerder van deze fietsenstalling, de heer Scheffer gebruikt hierbij de gemeentelijke subsidieregeling om de stalling op te knappen.

Er zijn nieuwe rekken geplaatst en het hek is verbeterd. In de buurtstalling is plaats voor 35 fietsen. Alle plekken zijn al verhuurd.

Buurtsallign Populier Den HaagFotograaf: Jurriaan Brobbel

De heer Scheffer gebruikte het pand aan de Populierstraat 138 als opslagruimte voor zijn bedrijf. Sinds een aantal jaar is het een  buurtstalling. Dankzij de subsidie kon de stalling comfortabeler en beter toegankelijk worden gemaakt.


Vernieuwde buurtstalling in de Hondiusstraat

Op maandag 28 oktober is de vernieuwde buurtstalling in de Hondiusstraat geopend. De beheerder van de stalling, de heer Middendorp, heeft gebruik gemaakt van de subsidieregeling om de vloer te egaliseren en nieuwe rekken te plaatsen.
In de buurtstalling is plaats voor 100 fietsen. Bijna alle plekken zijn verhuurd.

Wethouder Smit, de heer Middendorp (met bloemen) en gebruikers van de buurtstalling aan de Hondiusstraat tijdens de opening op 28 oktober. Fotograaf: Jurriaan Brobbel .Fotograaf: Jurriaan Brobbel

De buurtstalling is van woningcorporatie 'Vooruit II', een vereniging die onder andere sociale huurwoningen en bedrijfsruimten beheert. In de stalling is ook ruimte voor fietsen met kinderzitjes en moederfietsen met een breed stuur. Naast ruimte voor fietsen is er plek voor scooters, motorfietsen en scootmobielen.