Wat zijn buurtstallingen

In een buurtstalling kunnen bewoners tegen een kleine maandelijkse vergoeding hun fiets veilig stallen. In de buurt van huis of werk veilig uw rijwiel parkeren, dat wil iedereen. Kijk hierboven bij "Vind uw stalling" voor een mogelijke vrije plaats bij u in de buurt. Is er nog geen plek vrij, dan kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen bij de stalling van uw voorkeur.

Tarieven

De prijzen voor een stallingplaats variëren per stalling en zijn onder voorbehoud. Meestal betaalt u borg voor een (elektronische) sleutel of een aantal maanden huur vooruit.

In de stallingen is plaats voor uw rijwiel: een (elektrische)fiets of snorfiets, een scooter, brommer, motor of scootmobiel.
In sommige locaties kunt u -in overleg- ook andere voorwerpen (tijdelijk) opslaan, zoals een surfplank of driewieler en ook voor het stallen van een bakfiets neemt u eerst contact op met de eigenaar/beheerder van de door u geselecteerde locatie. Meestal is een voorziening aanwezig om accu’s op te laden.

Vaak kunnen rijwielen zowel hoog, door middel van een zogenaamde fietslift, als laag op de vloer, worden opgeborgen

De stallingen zijn alleen toegankelijk voor klanten maar uiteraard stalt u uw rijwiel op eigen risico. In sommige stallingen is camera­beveiliging. Vaak is voor motor­rijwielen een extra voorziening getroffen.