Verhuur informatie

Verhuur informatie

Bij het opzetten van een fietsenstalling komen twee taken kijken:

  • die van beheerder

  • die van financieel beheerder

De beheerder heeft persoonlijk contact met de huurders. Hij laat de eerste keer de stalling zien. Hij zal zich ook zodanig betrokken voelen dat hij de locatie netjes zal willen houden. De beheerder houdt de wachtlijst bij, maakt afspraken over sleuteloverdracht, ondertekening van het huurcontract en het machtigingsformulier voor incasso. Hij zal zich ook zodanig betrokken voelen dat hij de locatie netjes zal willen houden.

De stalling is alleen toegankelijk voor huurders en biedt bescherming tegen regen en kattenkwaad. U kunt alleen fietsenrekken plaatsen, maar het loont zeker de moeite te bekijken of het mogelijk is om bijvoorbeeld ruimte te creëren voor bakfietsen of scootmobiels e.d.

Tegenwoordig zijn veel fietsenstallingen voorzien van een elektronische sleutel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal programma op de PC.

Het spreekt vanzelf dat in de uitvoering zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met belangen van directe buren.

Ondanks dat de verhuurder zijn uiterste best doet om een veilige stalling aan te bieden plaatsen de huurders hun rijwiel voor eigen risico. De verhuurder verzekert wel de opstal van de stalling.

De maandelijkse huur kan via een machtiging worden geïncasseerd.

De financieel beheerder zorgt voor de administratieve handelingen. Voert de incassogegevens in en houdt mutaties van huurders bij.